15 Ağustos 2010 Pazar

MISIRUNLU PATLICAN KIZARTMASI VE 5.GÜN MENÜSÜ

size yöremizden harika bir tarif.patlıcanı birde böyle kızartın.ve üzerine yoğurt.harikaaaaaa
ve bugünkü menüm

MISIRUNLU PATLICAN KIZARTMASI

  • dilediğiniz sayıda patlıcanı alacalı soyup(kafalarını koparmayın)uzunlamasına dörde bölüp tuzlu suda haşlayın.
  • soğutun.mısırununa bolca bulayın.
  • tavaya tıpkı balık dizer gibi yanyana dizin ve sıvıyağ ile nar gibi kızartın.
  • tavanın kapağıyla tıpkı omlet çevirir gibi çevirin.
  • asla ayrı ayrı kızartılmaz.özelliği bu.

hayırlı iftarlar.sofranızdan bereket eksik olmasın

9 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis olur. Ellerine saglik. Sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok severim. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. Hayırlı iftarlar.

Saygılarımla.

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Çok sevdiğim bir lezzet enfes görünüyor.
Tatlı ramazanlar..

mintininmutfağı dedi ki...

arkadaşım herkes patlıcanın bu halini denedi bir ben kaldım sanırım.birpoatlıcan kolikl olarak çok merak ediyorum tadını.görünümü süper gerçi ellerine sağlık

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım .Hayırlı ramazanlar dılıyorum.

Leyla dedi ki...

Merhaba.Ben Trabzonluyum,bizde buna patlıcan tavası denir,üzerine sarımsaklı yoğurt yapılarak meze olarak tüketilir,yoğurtlanmadan çayın yanında da harika gider :)) Ellerinize sağlık,sevgiler....

saniyesultan dedi ki...

en sevdiğim lezzet üzerinede sarımsaklı yoğurt değme keyfime...

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canım mısır unu allahın bir lütfu bize bence herşeye heryere yakışıyor sahiden..
bende kekini yaptık geçenlerde nefis bir şey:))

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerıne sağlık..
Denemek isteyip de ev halkı begenır mı dıye cekınirim..
Ben severım Samsun da bulundugumuz yıllarda çok yapardı annem..

Bereketi bol olsun.