11 Ağustos 2009 Salı

KUZENLERLE SON YEMEK VE ZEYNEP ABLAMDAN BİZİM MEMLEKET YEMEKLERİ










bu tatlı çocuklar eltim aslında böyle demem aramıxdaki samimiyeti gölgeliyor zeynep ablamın kızları sümeyye ve rabia ve benim sıpalar.dün istanbula döndüler.çok çok özleyeceğiz onları.
ve zeynep ablamın ellerinden çıkan memleket yemeklerini yayınlamak istiyorum.
TAZE FASÜLYE KIZARTMASI
  • MALZEMELER:
  • haşlanmış taze fasülye
  • mısırunu tuz ve
  • kızartmak için sıvıyağ

yapılışı:hiç kırılmadan haşlanan fasülyeler tuzlanı ve mısırunlanır ve tavaya dizilir.sıvıyağda iki tarafıda kızartılır.

PIRASA TURŞUSU KAVURMASI

kıştan kurduğumuz pırasa turşuları sıvıyağda soğanla iyice kavrulur.

PIRASALI SOSİSLİ BARBUNYA KAVURMASI

MALZEMELER:

  • haşlanmış barbunya
  • 2 adet pırasa
  • 3 adet sosis
  • salça
  • pulbiber
  • tuz
  • sıvıyağ

yapılışı:yemeklik doğranan pırasalar sıvıyağda kavrulur.ardından sosisler ilave edilir.ardından salçailave edilip biraz daha kavrulur.en sonunda barbunyalarda ilave edilir.tuz ve baaratda eklenir.

afiyet olsun.

ellerine sağlık benim iyi yürekli tatlı ablam.ALLAHA EMENET OLUN

8 yorum:

gülay mutfakta dedi ki...

canım zeynep ablanın ellerine sağlık.. karadeniz yemeklerini severek yiyorum.. bunlar çok nefis görünüyor..
sevgilerimle...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık canım çok güzel gözüküyor fasülye kızartması sevgilerimle

nazardeğmesin07 dedi ki...

çok değişik bir tarif olmuş daha önce hiç tatmadım eminim güzeldir ellerinize sağlık sevgiler

nurşen dedi ki...

Hayatı yenecek kadar güçlü, hayattan beklentilerini alacak kadar umutlu, umudunu yitirmeyecek kadar inançlı, mutlu ve sevgi dolu günler senin olsun...

fatma dedi ki...

bir laz olarak bunları bende çok severim ellerinize saglık çocuklar çok tatlı maşallah

tubanıntarifleri dedi ki...

Ellerinize sağlık hepsi çok hoş hele bebişlerin hepsi çok tatlıymış.öpüyorum

Unknown dedi ki...

ÇOK FARKLI TARİFLER.. ALIŞIK OLMADIĞIMIZ BİR LEZZET.. FZEYTİNYAĞLI FASULYEYİ YİYEMİYORUM MALESEF AMA BUNU DENİYCEM ...

Esra dedi ki...

Bende aslen Artvin'li olarak tariflere bayıldık.Tarifleri görünce insanın hasreti bir kat daha artıyor.Ellerine sağlık