11 Ağustos 2009 Salı

yoğurtlu bulgur köftesi ve adını koyamadığım şey






canlarım kızıma iyi dileklerini yollayan tüm arkadaşkarıma içten teşekkürler.inanın yakın çevremizden bile böylesine içten dilekler pek gelmedi.tekrar teşekkürler.
bugün yine iki lezzet paylaşmak istiyorum.
ilkinin adını bilmiyorum.bilen varsa lütfen paylaşsın benimle.
ADINI SEN BUL
tencereye domates.çarlistonbiber,sarımsak,limon,sirke,tuz ,sıvıyağ,pulbiber koyup azıcık suda ekleyip kapağını kapatıp pşiriyorum.sonra kahvaltıda tüketiyoruz.ben acı sevmediğim için biberleri çarliston kullanıyorum.normalde yakanbiberler kullanılıyor.
YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
MALZEMELER:
  • 1su bar.bulgur
  • 1 yumurta akı
  • 1 soğan rendesi
  • karabiber
  • tuz
  • yarım yemek kaşığı salça
  • aldığı kadar un

üzerine domates sosu ve yoğurt

yapılışı:bulguru sıcak suyla işiriyoruz.suyunu çekince içine soğan rendesi ,yumurta akı, salça biber ve aldığı kadar un ekleyip minik mink köfteler yapıyoruz.

sıvıyağda kızartıyoruz.servis tabağına alıp bol yoğurt ve domates sosu döküyoruz .ve afiyetle yiyoruz.

8 yorum:

zencefil dedi ki...

eline sağlık çok güzel görünüyorlar. Soslu bulgur köftesi Adana yöresinin bir bulgurlu köftesi vaar, birkere yemiştim ve çok beğenmiştim, ona benzettim.sevgiler,

Eylem dedi ki...

adı ne olursa olsun tadı güzele benziyor.ellerine saglık.

meliha dedi ki...

Acılısını mutlaka deneyeğim.
nefiss olduğuna eminim.
kızınızın doğum günü kutlu osun.ALLAH uzun ömür versin.
sevgiler.

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık adını sen bul gerçekten nefis bir tat 1 ekmek rahat biter:))
Sevgilerimle...

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

adını koyamadığın şeye bayıldım ellerine sağlık:)

nurşen dedi ki...

Arkadaşım,yarın misafirim gelecek ve yoğurtlu köfteni yapmak istorum ama malum yarın yarın yaparsam yetiştiremem,bu günden yapsam dondurucuya atsam yada haşlayıp dondurucuya atsam yada haşlasam yarına kadar bekletsem nasıl olur.Ben içli köfteyi haşlayıp dondurucuya atıyorum ama bu köfteden emin olamadım.
Sevgiler canım

ALEYNA dedi ki...

canım köfteyi yoğur ve kapalı bir şekilde buzdolabında ertesi güm için saklayabilirsin.

ceyızsandıgı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor bizde yapıyoruz bu yemeği adınada cingenaşı diyoruz.çok leziz birşey


zubeydecakr.blogspot.com