malzemeler:
- 5 yufka
- 1 kilo tavuk
- garnitür
- 2 adet kırmızı ve yeşibiber
- sıvıyağ
- salça
- tuz
- baharat
içi için:
- 1 su bar.yoğurt
- yarım su bar.sıvıyağ
- 3 yumurta
- yarım paket erimiş margarin
yapılışı:önce tavuklu iç hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
yufka zemine yayılır.dört parçaya bölünür.kesilaen yufka parçasını yoğurtlu karışım sürülür.sonra bu parça ikiye uzunlamasına katlanır.yine karışım sürülür.sonra yine yarıdan katlanılır ve bir kare elde edilir.yine karışım sürülür.ve tavuklu iç konulur ve katlanır.zarf gibi.kat yeri aşağı gelecek şekilde tepsiye konulur.üzerine yine karışım sürülür ve fırınlanır.
üstü kızarana kadar pişirilir.
7 yorum:
merhaba ...tarifi yazayım diyordum ..ama tavuk ne kadar belirtmemişsin ..sanırım unuttun ..
ellerine sağlık canım.börek muhteşem görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...
Hımm ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyorlar:))
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..
iç malzemeye bakılırsa nefis bişi bu börek.garnitürler filan.ellerine sağlık
ellerine sağlık nefis görünüyor kahvaltı için birkç parça aldım gidiyorum:))))
ellerine sağlık canım . çok severim talaşş böreğini içinde tavuk ve kimyn ikisili yemede yanında yat
ellerine sağlık.talaş böreğini nedense hiç denemedim.ama seninki çok pratik ve lezzetli görünüyor.
Yorum Gönder