100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş)
500 g (4 su bardağı) un
200 ml (1 kutu) krema
70 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (1/2 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış) .
Hazırlanışı:
Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın.
Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın.
Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın. Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. İki ucunu bastırarak kapatın.
Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın. İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırında alıp soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın
TARİF http://PORTAKAL AĞACI.COM DAN ALINMIŞTIR.
ELİF SENA YANİ YEĞENİMİN YAŞ GÜNÜDE YAPMIŞTIM.
14 yorum:
Karnımda açıktı harika görünüyor..Ellerine sağlık canım.Sevgiler.
harika görünüyor canım ellerine sağlıkk
Canim ellerine saglik kurabiyen nefis görünüyor afiyet olsun sevgiler canim öptüm
Enfes gözküyor canımız çekti ya :)
Ellerinize sağlık
sevgiler
Merhaba. Kurabiyeler nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler.
Canım ellerıne sağlık ziyaretin için teşekkürler sevgiler...
Kımbilir nasıl da kayısının o güzel kokusu işlemişdir kurabiyeye..
görüntü harika ellerine sağlık.
Canımcım elelrine sağlık...
Harika gözüküyor...
kuru kayısım ve kuru incir pek bu günlerde denemek lazım.... teşekkürler:)) seni izleyeceğim... süper tarifler var...
cok nefis görünüyor. ellerine saglik. cocuklarinda cok tatlilar ALLAH bagislasin. sevgilerimi gönderiyorum.
ÇOK ÇOK BEĞENDİM ELİNE SAĞLIK
harika bunlar cnm ellerine sağlık
ellerine saglik canim cok nefis gorunuyor hmmm...
Hola! muy delicioso!
saludos
Gaby
Yorum Gönder