16 Nisan 2014 Çarşamba

ÇAY MENÜSÜ VE SARIMSAKLI KÖFTE

 SARIMSAKLI KÖFTE
 FASÜLYE TURŞUSU KAVURMASI
 LOKUM KEK
ARPA ŞEHRİYE SALATASI
SARIMSAKLI KÖFTE
MALZEMELER:

  • 2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
  • 1 YUMURTA AKI
  • TUZ
  • KARABİBER
  • ALDIĞI KADAR UN
  • SICAK SU
  • 5 DİŞ SARIMSAK
  • BİR ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
  • BİR KAŞIK DOMATES SALÇASI
  • SÜSLEMEK İÇİN MAYDANOZ
YAPILIŞI:BULGURU BİR KABA ALIP ÜZERİNİ BİRAZ GEÇECEK KADAR SICAK SU DÖKÜP ŞİŞMESİNİ BEKLİYORUZ.
BULGUR ŞİŞİNCE İÇİNE YUMURTA AKI,TUZ VE KARABİBER EKLEYİP İYİCE YOĞURUYORUZ.
CIVIK OLMAMASI İÇİN ARA ARA UN EKLİYORUZ.
ELİMİZİ SUYA BATIRIP MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER YAPIYORUZ.
KAYNAR SUYA ATIP HAŞLIYORUZ.
KÖFTELER SUYUN YÜZÜNE ÇIKTIYSA PİŞMİŞ DEMEKTİR.
DİĞER YANDAN SOSUMUZU YAPALIM.
SARIMSAKLARI SALÇA VE SIVIYAĞ İLE SOTELİYORUZ.HAŞLADIĞIMIZ KÖFTELERİ BU SOS İLE İYİCE HARMANLAYALIM.
SERVİS TABAĞINA ALIP MAYDANOZ İLE SÜSLEYELİM.
MENÜMÜZDE NELER VARDI BU ARADA

  • PEYNİRLİ KARE BÖREK
  • ARPA ŞEHRİYE SALATASI
  • FASÜLYE TURŞUSU KAVURMASI
  • SARIMSAKLI KÖFTE
  • PATATES PASTASI
  • LOKUM KEK



1 yorum:

yonca mix dedi ki...

menüye bayıldım sabah sabah canım istedi yaa