18 Nisan 2014 Cuma

BAKLAVA YUFKASINDAN PIRASALI BÖREK

hayırlı cumalar diyerek nefis bir börek tarifi vereyim arkadaşlar.pırasaların mevsimi geçmeden denemelisiniz.
MALZEMELER:

  • baklavalık yufka(20 yaprak kadar kullandım ben)
  • yarım kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • yarım bardak haşlanmış prinç
  • tuz
  • karabiber
  • yarım çay bar.sıvıyağ harç için,1 çay bar.pırasaları kavurmak için
  • 1 su bar yoğurt
  • 2 yumurta
YAPILIŞI:

  • Pırasaları ince doğrayıp sıvıyağda kavuralım.
  • rendelenmiş havuçlarıda ilave edelim.
  • kısık ateşte malzemeleri iyice pişirince tuz ve karabiber ekleyip princi ekleyip altını kapatalım.
  • iç malzememiz soğuduktan sonra 2 tane baklava yufkasını tezgaha serelim.
  • yumurta,sıvıyağ ve yoğurttan bir karışım yapalım.
  • bu karışımı çok bol olmamak şartıyla yufkalara sürüp pırasalı içimizden koyup rulo saralım.
  • tepsiyi doldurup kalan yoğurtlu karışımdan yufkaların üzerine sürüp pişirelim.afiyet olsun

3 yorum:

Derya BARIN dedi ki...

Pırasalı böreğe bayılırım eline sağlık arkadaşım.Bu arada hoş geldin:)

Lezzet sarayı dedi ki...

Ellerine sağlık nefis ve çıtır görünüyor.

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görüüyor canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.