29 Eylül 2011 Perşembe

KAŞARLI SOMON

merhabalar.bugün benim için hep problemli olan bir balık tarifi ile geldim.balık p,işirmeyi beceremiyorum.
ya tuzu eksik ya kızartamıyorum.
ama bu tarifle yendim balık konusundaki beceriksizliğimi.
tarif kardeşimin restoranından.
trabzonda sadece balık yemeklerinin yapıldığı çok şrin bir restoranı var.trabzondkiler için yazayım kalkınma mahallesinde ÜLKER BALIKEVİ
ramazanda erkek kardeşim iftarda yapar.
MALZEMELER:
  • 1 büyük somonbalığı(kılçıklarından tamamen ayrılmış)
  • 4 olgun domates
  • 4 çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bar.kaşar rendesi
  • pulbiber
  • tuz
YAPILIŞI:balıkları kuşbaşı şeklinde doğrayın.tencerenin altına bir sıra domates ve biber doğrayın.
üzerine kuşbaşı balıkları serin.
üzerine yine domates ve biber dizin.
tuzunu ekleyin.
altı kısık ocakta pişrmeye başlayın.ilk başta su eklemeyin sonra gerektikçe az az su ekleyin.çünkü sebzelerin suyu ile önce pişecek.
pişdikten sonra terağı ekleyin.eridikten sonra kaşarın ve pulbiberini ekleyin.kaşar eriyince altını kapayın.
bence hemen denyin.hem lezzetli hemde sağlıklı bir yemek.
afiyet olsun.

5 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canımm..
trabzonda olsaydım eğer ziyaret ederdimm:))
nefis görünüyor somonlar:)

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun.

** ZEL ** dedi ki...

Mmmm nefis gözüküyor,balığı da pek severim..
Ama genelde hep kızartıyorum veya fırınlıyorum,bu farklı tarifi uygulamak isterim..
Veya Ülker Balıkevinde,yerinde yemeyi :)
İnşAllah kısmet olur..
Sevgilerimle..

Fatma dedi ki...

canım pc başına geçtim somon tarifi arıyorum
bu kadar olur senin tarifi gördüm hemen yapmaya kalkıyorum
sonucu bildirecem ellerine sağlık şimdiden
görüşürüz:)

Fatma dedi ki...

canımmm çok çok teşekkürler tekrar.... harika oldu balığım ben bir ilave yaptım küçük bir soğan halka şeklinde doğradım nefis oldu
öpüyorum canım sevgiler:)