24 Haziran 2010 Perşembe

ETİMEKLİ ŞAKŞUKA

tekrar arnızda olmak çok güzel.elhamdülillah güzel bir tatil geçirdik.iki çocukla aslında gayet iyi gezdik.dönünce memeleketimi ve evimi ne kadar sevdiğimi tekrar anladım.canım trabzonum herşeyin güzel.ALLAH istanbulda yaşayanlara güç versin.nasıl bir kalabalık.sokağa çıkınca inanın başım dönüyordu.
tarifim tam yaz günleri için.eğer patlıcanı seviyorsanız tam size göre.
  • yapacağınız tepsinin ebatına göre tek sıra halinde etimekleri dizelim.
  • yoğurt ve mayonez karışımı ile iyice ıslatalım.bunun için ölçü veremiyorum çünkü kimi etimekeleri çok ıslak tercih eder kimi benim gibi hafif kuru. bu işlemi akşamdan yapıp buzdolabında ertesi gün için hazır tutarsanız etimekler güzelce yumuşayacaktır.
  • alacalı soyduğumuz 5 adet patlıcanı küp halinde doğrayıp tuzlu suda 1 sat kadar bekletelimki acısı çıksın.
  • tavaya sıvıyağ dökelim ve patlıcanları kızartalım.10 dakika sonrada 3 adet çarliston biberi doğrayıp atalım.
  • beraber karıştırarak kızartalım.kızarmalarına yakın tavada fazla yağ varsa süzelim ve kabuklarını soyduğumuz 3 adet domatesi ve 3 adet sarımsağı ekleyip sos gibi pişirelim.
  • tuz ve baharatını ekleyelim ve etimeklerile buluşturalım.

afiyetler olsun efendim.muhakkak deneyin...

11 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntüsü var.

Saygılar.

Atolyekedi dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

çok değişik ve hoş olmus ellerıne sağlık Aleyna.lezzetıde harıkadır.sevgiler

Unknown dedi ki...

Denemek lazım ,güzel gözüküyor ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Ouuww canım çekti :) Elinize sağlık.. Hep aklımda bu ama bir türlü yapma fırsatı olmadı yahu. Çok sık karşılaşıyoruz kendisiyle :) beni yap beni yap diyor galiba artık.

Unknown dedi ki...

degişik olmuş.ellerine saglık.

emelce yemek dedi ki...

tam bir yaz yemegi olmus eline saglik

ANKARADAN dedi ki...

Ne kadar güzel bir yemek olmuşş..

http://orguveyemek.com/ dedi ki...

ellerine sağlık canım sevgiler...
http://orguveyemek.com/

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Benim de deneyeceğim tariflerin arasında. Sevgilerimle....

İnci Yemek dedi ki...

Aleynacığım öncelikle hoş geldin tatlım:)tatilide erkenden bitirdiniz:)
şakşükayı çok severim kızartma olması sık hazırlamamı engellesede
yaz sofrası için mutlaka olmalı.
bir de senin tarifin ile mutlaka deneyeceğim canım nefis görünüyor
ellerine sağlık.çok öpüyorum.