21 Ocak 2010 Perşembe

LAZ BÖREĞİ




tüm arkadaşlarıma selamlar.elde olmayan sebeblerle 3 gündür yoktum.yorum yazamadım .kusur kalınmasın.hemen inceledim blogları.maşallah bizim hanımlar süper.yine harika tarifler.
benimde bugünkü tarifim yöremize ait.muhallebili baklavada deniliyor.
MALZEMELER:
  • 20 adet baklavalık yufka
  • 1 lt süt
  • 12 kaşık şeker
  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık nişasta
  • 2 yumurta

şerbet için:

  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • 3 -4 damla limon

yapılışı:önce muhallebimiz yapıp soğutalım.tüm malzemeleri çırpıp altını öyle yakalımki muhallebi topak topak olmasın.

şerbetimizi yapıp soğutalım.

100 gr tereyağ ve 1 bardak sıvıyağı beraberce eritelim.tepsimizi yağlayalım.

7 yufkayı tepsiye serelim.1 yufkada bir hafifçe yağlayalım2ye ayırdığımız muhallebinin ilkl kısmanı dökelim.yine 7 kat yufka ve muhallebiyi yayalım.kalan yufkalrı döşeyip en üstüne erimiş yağ sürüp fırında pişirelim.

fırından çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlıya gezdirelim.

afiyet olsun.

18 yorum:

tub@ dedi ki...

çok değişikmiş ilk defa duydum desem :)


ellerine sağlık şekerim, ahsen hanımı öpüyorum

sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

canım ellerine sağlık çok merak ediyorum tadını yaaaaaaaaaa

Ayşe dedi ki...

Hep duymuşumdur ama yemek nasip olmadı.
Oldukça güzel görünüyor.

ahsen58 dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

susamcorekotuFeriha dedi ki...

harika bir lezzettir şifalar olsun çocuklara yarasın

BAL TATLISI dedi ki...

mükemmel görünüyo ilk duyduğumda tatlı börekmi olur diye yadırgamıştım ama çok lezzetli olduğunu söylediler henüz tatmak nasib olmadı ama burdada görünce bayıldım ellerine sağlık

Suskun dedi ki...

ilginç bi tarif. ama şerbetli tatlılarla pek aram yoktur:)
ellerinizes ağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

canım benim sen gelmesende ben gelirim yürekler biliniyor:)

Ellerine sağlık bitanem

burcunokta dedi ki...

oy anam oy sayfa açılır açılmaz, yutkunmaya başladım, ay bu nasıl görüntü lezzeti muhteşem olmalı, ilk fırsatta bende yapacagım, ellerine saglık. sevgiler.

burcunokta dedi ki...

canım sormayı unuttum, tatlıyı pişincemi kesiliyor, yoksa pişmedenmi?

Unknown dedi ki...

selam:)
eline sağlık arkadaşım bu tatlıyı bir kere yedim hala tadı damağımda inşaallah bu yaz nasip olursa trabzon da tekrar yiyeceğim senin tarifi denemek isterim teşekkürler sevgiyle kal

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Hep denemek istediğim bir tarif, bir türlü kısmet olmadı. Görüntü süper, ellerinize sağlık. Kendi yöresel tatlınız olduğu için sizin ellerinizden daha da leziz olmuştur. Afiyetler olsun. Sevgiler.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Kuşum !
Blogum da MİM in var ..
Seni bekliyor
:)

nazardeğmesin07 dedi ki...

çok güzel bir tarif ben şerbetsiz pudra şekerlisini yemiştim çok beğendim ellerinize sağlık hayırlı cumalar

mandalincikmazi dedi ki...

merhabalar,
ziyaret ve yorum için teşekkür ederim arkadaşım....
Laz böreğini daha önce duydum ama hiç denemedim tadının nasıl olduğunu az çok tahmin edebiliyorum eminim yumuşacık ve lezzetlidir ellerine sağlık canım...
Çok güzel yöresel bir börek ama börek deyince insanın aklına tuzlu bi şeyler geliyor ya :))

susamcorekotuFeriha dedi ki...

kabul edersen seni mimlemek istiyorum sorular bende

keskinli dedi ki...

hep tadmak istedigim bir lezzet ama bir türlü kismet olmadi ellerine saglik sevgiler

nuralp dedi ki...

AY BU ÇOK İYİ OLMUŞ:) NE ZAMANDIR MERAK ETTİĞİM TARİFLER ARASINDA. AMA YUFKA AÇMAYA ÜŞENİYORDUM:) ANNEMİ YAKALAYACAĞIM GÜNÜ BEKLERKEN HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN GÖRDÜĞÜM BU TARİF TAM BENLİK OLDU:) PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER... YEMEDİĞİM AMA DENEMEK İÇİN SABIRSIZLANDIĞIM BİR TATLI... ELLERİNİZE SAĞLIK...