selamlar arkadaşlar.velinimetimiz olan kara lahanadan bir örnek daha huzurlarınızda.
kendisine dible deriz ve pek severiz.yeşilmercimeklisinide sıkça yaparım.
işte malzeme listesi:
- haşlanmış lahana
- 2 adet kuru soğan
- karabiber ,tuz
- prinç
- sıvıyağ
yapılışı:şimdi diyeceksiniz niye ölçü yok.çünkü ölçüyle yapmıyorum.kimi lahanası fazla sever kimi princini.hanımlar hassas el terazileriyle ayarlarlar onu.
öncelikle sıvıyağda yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.daha sonra prinçleride atıp kavuruyoruz bir müddet.sonrada lahanalarıda koyup suyunun ölçüsünü koyup kısık ateşte pişiriyoruz.karabiberde serpmeyi unutmayın .çok yakışır.
afiyet olsun.
10 yorum:
sa.kara lahana sarmasını çok severim,dilbeyi hiç yemedim güzel olmalı afiyet olsun sevgiler.A.E.O
BİR KEZ TADINI TATMIŞTIM SANIRIM BU YEMEĞİ YEMEK İÇİN KARADENİZLŞ OLMAK LAZIM BİZ EGELİLERE ÇOK YABANCI BİR YEMEK. ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER...
ellerine sağlık canım.çok severim pancar diblesini.ama mercimeklisini hiç duymamıştım.afiyet olsun.sevgilerimle...
Hiç denemedim ama ismini çok duydum ellerine sağlık canım...
valla ben sivas kızıyım ama bu ota bağlılık beni karadenizli gibi bişiy yaptı 2 yıldırda ordudayım yeşil yeşil sebzeler ohh mis gibi çok severim dibleyi kendimde yaparım afiyetle yerim ellerine sağlık afiyetle ye inşallah bu arada adım fatoş.
kucak dolusu sevgiler ordudan trabzona sana...:)
canım bu kara lahana yemeğini bir kere yedim gelinimiz trabzonlu
o yapmıştı çok da sevdim şimdi aklıma düşürdün yine yaptırıçam
ellerine sağlık annem..
Babaannem yapardı,çok lezzetli olurdu.Sizin yaptığınız da lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık..
ahhh canım benim yerimede ye yanında ayranla severim ben ohhhh ellerine sağlık
canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor.. adı çok duydum ama hiç tatmadığım bir lezzet...
sevgilerimle...
bu taraflarda yemeği dah çok yaplır bu şekilde diblesini pek yapmayız eminim güzeldir eline sağlık canm
Yorum Gönder