12 Haziran 2009 Cuma

ÇEMEN VE KUYMAK








BU ÇEMEN TARİFİNİ OKUL YILLARINDA SEVGİLİ ARKADAŞIM ZEYNEPTEN ALMIŞTIM.ÇOK ÇOK GÜZEL .TAZE EKMEKLE MUHTEŞEM OLUYOR.TEK KÖTÜ YANI YEDİKÇE YİYESİNİZ GELİYOR.



MALZEMELER:




  • 2 KAŞIK SALÇA

  • 2 KAŞIK SIVIYAĞ

  • PULBİBER

  • 2 DİŞ SARIMSAK

  • KÖRİ(MUTLAKA OLMALI LEZZETİNİ BUNDAN ALIYOR)

  • TUZ

  • 1 BARDAK YOĞURT


YAPILIŞI:SALÇA SIVIYAĞ ,TUZ VE BAHARATLARLA EZİLİR.SARIMSAK VE YOĞURTDA EKLENİP İYİCE KARIŞTIRILIR.BU KADAR BASİT.AFİYET OLSUN.

VE DİĞER TARİFİMİZ .BİZE HAS ADIYLA GUYMAK
MALZEMELER:
  • TEREYAĞ(BOLCA)
  • MISIRUNU
  • TELLİPEYNİR
  • SU
  • TUZ

YAPILIŞI:ÜZGÜNÜM ÖLÇÜ VEREMEYECEĞİM .ÇÜNKÜ HEP GÖZ KARARI YAPILIR.

ÖNCE TERYAĞIMIZI TENCEREYE ALALIM.HAFİF KIZINCA SU DÖKELİM .KAYNAYINCA ELİMİZE MISIRUNUNU ALIP YAVAŞÇA DÖKELİM.BİR YANDA ÇIRPICIYLA KARIŞTIRALIMKİ TOPAKLANMASIN.

TIPKI MUHALLEBİ KIVAMINA GELİP .BİRAZDA KAYNAYINCA İÇİNE PEYNİRLER ATIP
KARŞTIRIP OCAKTAN ALAIM.EKMEĞİMİZİ BANIP YİYELİM.

YOLU BURAYA DÜŞEN ARKADALARIMA SEVE SEVE YAPARIM .KAPIM AÇIK

13 yorum:

Esin dedi ki...

eee ekmegi bandira bandira yeee

:o)
Ellerine saglik

Esin

mutfaktakizaman dedi ki...

canim guzel yorumun icin tesekkur ederim onlar kadar olmasada lezzetli oldu inan;))

hep merak ettigim bir tatdir guymak insallah yapmak yada tatmak nasip olurr;))
ellerine saglik canim her ikiside hayir denilemiyecek lezzetler..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

esengül dedi ki...

selamlarrr...
harika ötesi görünüyor ikiside hem çemen hemde kuymak olsada yesem,annecim çok yapardı ama ben hiç denemedim,
bizde karadenizliyizde azcık :)
ellerine sağlık canım,
çemenide çok severim :)

zehra dedi ki...

çemenı bır turlu tatmak nasıp olmadı :) ama dıgerını begenmıstım daha once taddıgımda ıkısıde super gorunuyor ellerınıze saglık

Pembe Tatlar dedi ki...

:)))
Canım ellerine sağlık sizin oralar çok güzelll:))
Hayırlı cumalar

lemanice dedi ki...

mmm nefis hiç de yabancı olmadığım bir lezzet guymak.ama yağ eridikten sonra un koyulup kavrulur ve daha sonra su dökülür bizde.herkesin tarifi başkadır tabiki ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları.

Nilüfer dedi ki...

BİZDE TRABZOLU OLARAK GUYMAK BAYIIRIZ ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER..

Doyumluk.... dedi ki...

Merhaba arkadaşım.Kuymak sevilmez mi yaaa? bizde de pişer. Seninkide muhteşem görünüyor.ellerine sağlık.

Melek* dedi ki...

yöresel yemekler çok hoşuma gider ellerine sağlık arkadaşım

eyerhagu dedi ki...

uyyy kuymağın kokusuna geldim... süper görünüyor bende bi oflu olaraktan bayılırım.. ellerine sağlık...sevgilerimle

Seda dedi ki...

Kuymağa bayılırım Trabzondan mısırunumuz geliyor arada ozaman mutlaka yaparım bu aralar yapmalı:)))ellerine sağlık,sevgiler....

Unknown dedi ki...

kuymak bizim kahvaltıların vazgeçilmezlerinden muhlamada tabii