CANLARIM ADI ACIBADEM AMA BENİMKİ FINDIKLI.E MALUM TRABZON BURASI.FINDIK DURURKEN BADEM KULLANILIRMI.KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM .DEĞİŞİK BİR LEZZET.
- MALZEMELER:
- 4 YUMURTA AKI
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ KAVRULMAMIŞ FINDIK
- 2 -3 KAŞIK UN
- KABARTMA TOZU
YAPILIŞI:YUMURTA AKI VE ŞEKER KAR GİBİ OLANA DEK ÇIRPILIR.ARDINDAN FINDIK EKLENİR.KAŞIKLA KARIŞTIRIN.UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİN.
KAĞIT KEK KALIPLARINA DÖKÜN VE YAKLAŞIK 20 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYETLER OLSUN.
9 yorum:
çok güüzel
benim fındıklarda duruyo öle üşeniyorum kırıp ayıklamaya.
ayıklayıncada sağolsun eşim bitiriyor hemen kızıyla öğütücü gibi:)
ellerine saglık canım.acı badem kurabiyelerini pastaneden alınca bayıla bayıla yerim ben.ama evde hiç denememiştim.
ELLERİNE SAĞLIK BEN ÇOK SEVERİM ACI BADEMİ AMA EVDE HİÇ DENEMEDİM ASLINDA GÖZÜME KESTİRMİŞTİM AMA SENDEN DE CESARET ALARAK DENEMEK İSTİYORUM.
SEVGİLER
Ellerine sağlık canım bence fındıklısıda nefis olmuştur:)
eline salık tatlım burda türkiyedeki gibi fındık badem bulma şansım yok cevizlisi nasıl olur acaba:)
şimdiden kandilin ve üç ayların mubarek olsun.
canım ellerine sağlık sevgiler alkım
ellerine sağlık doğru diyon fındık merkezidesiniz ,kandilin şimdiden mübarek olsun
haklısın canım herşey fındıkla burda.nefis görünüyor canım...eline sağlık..
ayyyy işte bu tarif tam bana göreeee. acı bademi çok seviyorum ben. not ettim yarın kahvaltıdan sonra mutfaktan çıkmayıp hemen yapacağım :) teşekkürler aleyna :)
Yorum Gönder