23 Mayıs 2009 Cumartesi

MAYALI AÇMA ve 42. p.d.ç.s.e

vr
MALZEMELER:

2 SU BAR.ILIK SÜT

1 SU BAR. ILIK SU

YARIM ÇAY BAR.SIVIYAĞ

2 ÇORBA KAŞIĞI ERİMEMİŞ MARGARİN

2 PAKET İNSTANT MAYA

5 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

TUZ

UN

YAPILIŞI:TÜM MALZEMELER HAMUR YAPILIR.İYİCE KABARMASI BEKLENİR.KABARAN HAMURDAN PARÇALAR KOPARILIR,ELLE AÇILIR.İÇİNE MARGARİN SÜRÜLÜR.ŞEKİL VERİLİR.

ÜZERİNE YUM.SARISI SÜRÜLÜR .FIRINDA PİŞİRİLİR.

YUMUŞACIK OLUYORLAR.AYRICA BİR PÜF NOKTASI;POĞAÇALARINIZ YUMUŞACIK OLSUN İSTİYORSANIZ.FIRINDAN ÇIKINCA ELİNİZLE ÜZERLERİNE SU SERPİN.TEMİZ BİR BEZLE SARIN.
bu tarifi asimelek58.blogcu com a gönderiyorum.kolaylıklar diliyorum.

Hiç yorum yok: