MALZEMELER:
- baklavalık yufka(20 yaprak kadar kullandım ben)
- yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- yarım bardak haşlanmış prinç
- tuz
- karabiber
- yarım çay bar.sıvıyağ harç için,1 çay bar.pırasaları kavurmak için
- 1 su bar yoğurt
- 2 yumurta
- Pırasaları ince doğrayıp sıvıyağda kavuralım.
- rendelenmiş havuçlarıda ilave edelim.
- kısık ateşte malzemeleri iyice pişirince tuz ve karabiber ekleyip princi ekleyip altını kapatalım.
- iç malzememiz soğuduktan sonra 2 tane baklava yufkasını tezgaha serelim.
- yumurta,sıvıyağ ve yoğurttan bir karışım yapalım.
- bu karışımı çok bol olmamak şartıyla yufkalara sürüp pırasalı içimizden koyup rulo saralım.
- tepsiyi doldurup kalan yoğurtlu karışımdan yufkaların üzerine sürüp pişirelim.afiyet olsun
3 yorum:
Pırasalı böreğe bayılırım eline sağlık arkadaşım.Bu arada hoş geldin:)
Ellerine sağlık nefis ve çıtır görünüyor.
çok güzel ve lezzetli görüüyor canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder