ve bugünkü menüm
- tel şehriyeli tavuk çorbası
- kremalı tavuk sote
- pilav
- mısırunlu patlıcan kızarması
- karpuz
- profiterol
MISIRUNLU PATLICAN KIZARTMASI
- dilediğiniz sayıda patlıcanı alacalı soyup(kafalarını koparmayın)uzunlamasına dörde bölüp tuzlu suda haşlayın.
- soğutun.mısırununa bolca bulayın.
- tavaya tıpkı balık dizer gibi yanyana dizin ve sıvıyağ ile nar gibi kızartın.
- tavanın kapağıyla tıpkı omlet çevirir gibi çevirin.
- asla ayrı ayrı kızartılmaz.özelliği bu.
hayırlı iftarlar.sofranızdan bereket eksik olmasın
9 yorum:
Nefis olur. Ellerine saglik. Sevgiler...
Çok severim. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. Hayırlı iftarlar.
Saygılarımla.
Çok sevdiğim bir lezzet enfes görünüyor.
Tatlı ramazanlar..
arkadaşım herkes patlıcanın bu halini denedi bir ben kaldım sanırım.birpoatlıcan kolikl olarak çok merak ediyorum tadını.görünümü süper gerçi ellerine sağlık
Ellerine sağlık arkadaşım .Hayırlı ramazanlar dılıyorum.
Merhaba.Ben Trabzonluyum,bizde buna patlıcan tavası denir,üzerine sarımsaklı yoğurt yapılarak meze olarak tüketilir,yoğurtlanmadan çayın yanında da harika gider :)) Ellerinize sağlık,sevgiler....
en sevdiğim lezzet üzerinede sarımsaklı yoğurt değme keyfime...
canım mısır unu allahın bir lütfu bize bence herşeye heryere yakışıyor sahiden..
bende kekini yaptık geçenlerde nefis bir şey:))
Ellerıne sağlık..
Denemek isteyip de ev halkı begenır mı dıye cekınirim..
Ben severım Samsun da bulundugumuz yıllarda çok yapardı annem..
Bereketi bol olsun.
Yorum Gönder