27 Şubat 2012 Pazartesi

HAVUÇLU KARA LAHANA KAVURMASI

mutlu ve bereketli bir hafta temennisiyle yine her zamanki gibi tarifimi verip kaçayım.bugün kalabalık misafirlerim var.hazırlıklara dün geceden başladım.
bu arada değerli arkadaşlarım bilgisayarımdaki sorunlar nedeniyle malesef bloglara ziyaret yapamıyorum.yorum yazmak için bloğa girdiğimde donuyor mübarek.beni atın diyorda biraz bekle diyorum.
can dostlarım beni affetsinler.onların yorumları beni fazlasıyla mutlu ediyor.
tarifim çok çok kolay .1000 çeşit yemeği yapılan cözini sevduğumun lahanasiylan yapılan basit bir tarif.hatta bugünkü menümdede var.
  • lahanalar iyice haşlanır.şöyle kar yemiş yürek kısımlarından olursa şahane olur.
  • bol soğan yemeklik doğranır.biraz sıvıyağ çokça teeyağ ileiyice kavrulur.kavrulmasına yakın yine bolca sarımsak eklenir.
  • rende havuç da biraz kavrulur.
  • ardından suyu sıkılmış lahanada eklenip kısık ateşte kavrulur.
afiyet olsun..

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım..
Tam bir vitamin deposu olmuş tarif,ellerine emeğine sağlık..
Hayırlı haftalar diliyorum..
Sevgilerimle..

İnci Yemek dedi ki...

Oy oy canım karalahanaya yaptığın övgüler az bile gelmiş:)enfes bir yemektir yazdığın gibi kar yemiş karalahana şimdi doyulmaz bir lezzette:)havuçlu denememiştim kesinlikle deneyeceğim canım.
Ellerine sağlık.
mutlu haftalar dilerim..

fatosun mutfagından... dedi ki...

selamlar..ellerine sağlık canım...nefis görünüyor..sevgiyle,sağlıkcakla kal..

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık canım..
yemeğin harika görünüyor.
bilgisayarlar zaman zaman hepimize yapıyorlar bu nazı:)
fazla naz aşık usandırımış ama değil mi:)
haberrleri ola..
:))
sevgiyle ve sağlıkla kal canım..

suezgecmutfakta dedi ki...

Kara lahanayi cok seviyorum elinize saglik.