27 Eylül 2009 Pazar

KREMALI TAVUK SOTE

tüm dostlarıma iyi pazarlar diliyoruz.dışarıda bardaktan boşanırcasına bir yağmur var.ve biz sabah 7 uçağıyla babamızı 11 günlüğüne istanbula yolladık.eşimden hiç bu kadar uzun süreli ayrılmamıştım.çocuklar içinde zor olacak.şimdi eşi gurbette çalışanları anlıyorum.
bende bugünün anlamına binaen eşimin en sevdiği yemek olan bu yemeği paylaşmak istedim.
KREMALI TAVUK SOTE
MALZEMELER:
  • YARIM KİLO TAVUK GÖĞSÜ
  • 3 ADET RENDE DOMATES
  • 4 ADET ÇARLİSTON BİBER
  • SIVIYAĞ
  • KÖRİ
  • TUZ
  • BİR KUTU KREMA
YAPILIŞI:biberler doğranır ve sıvı yağda sotelenir.ardından kuşbaşı doğranan tavuk etleri koyulur ve iyice pişirilir.
rende domatesler .tuzu ve köride eklenir. domateslerde eriyip içine karışınca indirmeye yakın çiğ krema eklenir ve 1 dakika pişirilip altı kapatılır.
ve ekmek bandıra bandıra afiyetle yenir.

24 Eylül 2009 Perşembe

KREM KARAMEL



TÜM ARKADAŞLARIMIN GEÇMİŞ BAYRAMLARINI TEBRİK EDİYORUM.ARKADAŞLAR MALESEF HEPİNİZİN BLOGUNA UĞRAYIŞLARIM SONUÇ VERMEDİ.LÜTFEN BANA GÖNÜL KOYMAYIN.ZATEN BENİM MODEM FECİ.NET ÇOK ZOR AÇILIYO.BİDE BLOGSPOTTKİ SORUN.
BUGÜN DENEDİĞİM ÇOK MEMNUN KALDIĞIM BİR TATLIYI PAYLAŞMAK İSTERİM SİZİNLE.
KREM KARAMEL
MALZEMELER:
  • 1LT SÜT
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 SU BAR.ŞEKER
  • 1 ÇAY BAR.NİŞASTA
  • 1 PAKET VANİLİN
  • KARAMELİ İÇİN 1 ÇAY BAR.ŞEKER
YAPILIŞI:SÜTE BÜTÜN MALZEMELER EKLENİR VE OCAKTA PİŞİRİLİR
MUHALLEBİNİN PİŞMESİNE YAKIN KARAMEL HAZIRLANIR.BUNUN İÇİN 1 ÇAY BAR.ŞEKER TEFLON TAVADA YAKILIR.
ERİYEN ŞEKER KASELERİN DİBİNE BİRER KAŞIK DÖKÜLÜR.
ÜZERİNE MUHALLABİ DÖKÜLÜR.
ILININCA BUZDOLABINA KOYULUR.SOĞUYUNCA TERS ÇEVRİLİR.
AFİYET OLSUN.

19 Eylül 2009 Cumartesi

BUGÜN AREFE VE KARAKIZ TATLISI






VE BAŞLADI VE BİTİYOR MÜBAREK RAMAZAN AYI.SICAK VE YA GÜNLERİN UZUNLUĞU HİÇ YORMADI BİZİ.ŞÜKÜR RABBİM BİZİ BAYRAMA KAVUŞTURDU.
RABBİM TEKRARINI NASİP ETSİN.
BUGÜN BAYRAMDADA MİSAFİRLERİNİZE İKRAM EDECEĞİNİZ ÇOK LEZZETLİ VE BASİT BİR TATLI PAYLAŞACAĞIM SİZİNLE.
KARAKIZ TATLISI

MALZEMELER:

  • 4 YUMURTA
  • YARIM SU BAR.SIVIYAĞ
  • YARIM SU BAR.ŞEKER
  • 1 SU BAR.ÇEKİLMİŞ CEVİZ
  • 1 SU BAR.HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLİN
  • ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ:

  • 3 SU BAR.SU
  • 2.5 SU BAR.ŞEKER

YAPILIŞI:TÜM MALZEMELER İYİCE ÇIRPILIR.ÇOK CIVIK OLMAYACAK.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ BORCAMA DÖKÜLÜR VE PİŞİRİLİR.

PİŞTİKTEN SONRA TERS ÇEVRİLİP.TATLI SICAKKEN SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR.

BUZDOLABINDA İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA SEVİS YAPILIR.

KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.

17 Eylül 2009 Perşembe

YALANCI ÇÖKERTME KEBABI VE KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI


DÜN AKŞAM İFTARDA YAPTIĞIM HARİKA BİR LEZZETİ PAYLAŞACAĞIM SİZİNLE.
YALANCI ÇÖKERTME KEBABI
  • ÖNCE KLASİK BİR KÖFTE YOĞURDUM.ELİMİ ISLATARAK ÇÖP ŞİŞLERE YERLEŞTİRDİM.BUZDOLABINDA BEKLETTİM.
  • 4 ADET PATATESİ RENDELEDİM VE TUZLU SUDA BEKLETTİM.
  • PATATESLERİN SULARINI SIKTIM VE KIZARTTIM.
  • SERVİS TABAĞININ ALTINA PATATESLERİ KOYDUM.ÜZERİNE BOLCA YOĞURT DÖKTÜM.
  • KIZARTTIĞIM KÖFTELERİDE KOYDUM VE SALÇALI SOS GEZDİRDİM EN ÜSTÜNE.
  • YEMEDE YANINDA YAT.

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI




  • SADECE KIYMA VE TUZ İLE MİNİK KÖFTELER YAPTIM.SİZ BENİMKİLERDEN DAHA MİNİK YAPIN.BENİM ZAMANIM YOKTU
  • TENCEREYE KAYNAR SUYUMUZU ALIN.
  • İÇİNE KÖFTELERİ VE ERİŞTEYİ ATIN.ÖLÇÜ VERMİYORUM .ÇÜNKÜ GÖZKARARI YAPARIM BEN
  • İKİSİDE PİŞİNCE YOĞURTLU MEYANESİ HAZIRLANIR.
  • 2 SU BAR.YOĞURT.1 KAŞIK UN VE 1 YUMURTA ÇIRPILIR.İÇİNE KAYNAYAN ÇORBANIN SUYUNDAN İLAVE EDİLİR.ÇORBA KESMESİN.
  • YAVAŞÇA İLAVE EDİLİR.
  • EN SON TUZU KOYULUR VE ÜZERİNE NANELİ YAĞ DÖKÜLÜR.

ARKADAŞLAR BELKİ HATIRLARSINIZ YAZIN Bİ GAYRET DİYETE GİRMİŞTİM.SONRA ASKIYA ALDIM HALAN.TASTAMAM 80 OKKAYDIM.DOĞUMDAN KALAN KİLOLARIMDI.

TÜM UĞRAŞLARIM BOŞA ÇIKTI.ÇÜNKÜ METABOLİZMAM ÇOK YAVAŞTI.RAMAZANLA BERABER YENİ BİR PROGRAMA GİRDİM.YEMEĞİ AZALTARAK.BOL YEŞİL ÇAY VE AŞAĞIDA TARİFİNİ VERECEĞİM METABOLZMA HIZLANDIRICI ÇAY İLE ZAYIFLADIM.

GURURLA SÖYLEYEBİLİRİMKİ AÇ KALMADIM VE ŞU AN 74KİLOYUM.AMACIM 60 OLMAK.İNŞALLAH.

VE İŞTE METABOLİZMA HIZLANDIRICI ÇAY

  • 1 KABUK TARÇIN
  • 1 TATLI KAŞIĞI KARANFİL
  • 1 TATLI KAŞIĞI TANE KARABİBER
  • 1ELMA
  • 1 LİMON
  • 2-3 LT SU

HEPSİNİ Bİ GÜZEL KAYNATIN.ILIK İÇİN.FAKAT GÜNDE 4 BARDAKTAN FAZLASINI İÇMEYİN.

16 Eylül 2009 Çarşamba

HAVUÇLU PATATES PÜRESİ



BUGÜN SİZLERLE GÇEN GÜNLERDE SEVGİLİ GELİNCİĞİM AYSUNUMUN İFTAR DAVETİNDE YEDİĞİMİZ BİR SALATAYI PAYLAŞMAK İSTERİM.
HAVUÇLU PATATES PÜRESİ
  • 5 ADET PATATES HAŞLANIR.
  • İÇİNE 1 KAŞIK SIVIYAĞ.KARABİBER VE TUZ EKLENİP BLENDERDE EZİLİR
  • SERVİS TABAĞINA ALINIR
  • ÜZERİNE SIVIYAĞDA SOTELEDİĞİMİZ 2RENDE HAVUCU DÖKTÜK
  • YOĞURTLA SÜSLÜYORUZ

15 Eylül 2009 Salı

KADİR GECESİ



YENİDEN MERHABALAR.YİNE ARANIZDA OLMAK ÇOK ÇOK GÜZEL.SEVGİLİ ASLI.ŞENGÜL ABLAM.FERİHA ABLAM .VE HELE NURŞEN SEN (SANA HAYRAN OLDUM)SEVGİLİ KENDİMCE YEMEK (HAKLIYDIN ÖNCE BENİM MUTLU OLMAM LAZIM)ECENURUN ANNESİ ,İNCİYEMEK, AYSEMMUTFAKTA ,TAZE NANE YORUMALARINIZ VE DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

SANIRIM SAYENİZDE ARTIK DAHA CESARETLİYİM.BENİ ŞU ANDA MUTLU EDEN TEKŞEYE DEVAM ETME KARARI ALDIM.

VE ÇOK SEVİNDİMKİ YÜZLERİNİZİ GÖRMESEMDE(UMARIM ODA OLUR)GÜZEL DOSTLAR EDİNMİŞİM.

TÜM İSLAM ALEMİNİN VE TÜM BLOGCU ARKADAŞLARIMIN GECESİ MÜBAREK OLSUN.

" RABBİM SEN AFFEDİCİSİN,AFFI SEVERSİN.BİZE MERHAMET ET"

12 Eylül 2009 Cumartesi

ŞİŞTE KÖFTE VE SOSYETE MANTISI


selamlar ve sevgiler arkadaşlarım.malesef bilgisayarıma virüs girmesi hasebiyle uzunca bir süre bloguma yazı ekleyemedim.sayfalarınızı gezemedim.inşallah bugün hepsini yapacağım.
bu zaman zarfında meydana gelen sel felaketi bizi fazlasıyla üzdü.bizim yaşadığımız memlekettede bu tür acıları malaesef yaşadık.tüm ölen kardeşlerimize RABBİMDEN rahmet diliyorum.kalanlara sabırlar diliyorum.
sanırım artık dünyamız bize sinyallar gönderiyor.beni çok tükettiniz.geçen yıl susuzluk korkusu bu yıl yağışlar.artık herkes ben ne yapabilirim dememeli.küçük hareketler büyük hareketler oluşturur.bireysel çabalarımızla dünyayı çocuklerımız ve torunlarımız için daha yaşanılası yerler yapmalıyız.onlara borcumuz bu.
bugün yine iki basit fakat lezzetli tarif paylaşmak isterim sizinle.
ŞİŞTE KÖFTE
  • YUVARLAK KÖFTELER YAPILIR VE YAĞDA KIZARTILIR.
  • PATATESLERDE KIZARTILIR.
  • SONRA ŞİŞLERE KÖFTE PATATES BİBER VE DOMATES ŞEKLİNDE DİZİLİR.
  • SALÇALI SU YAPILIR VE FIRINDA PİŞİRİLİR


SOSYETE MANTISI
SANIRIM RAMAZANIN BİZİM AİLEYE KAZANDIRDIĞI EN SEVDİĞİMİZ LEZZET BU OLDU.GELEN KONUKLARIM VE AİLE FERTLERİM ÇOKÇA SEVDİ.BENDE PAYLAŞMA GEREĞİ DUYDUM.
GERÇİ DİĞER BLOGCU ARKADAŞLARIM DADA GÖRMÜŞTÜK BU GÜZEL TARİFİ.
  • KIYMA BOL SOĞAN İLE SIVIYAĞDA KAVRULUR.
  • TAZE YUFKA 6YA VEYA 8 E BÖLÜNÜR.
  • HAZIRLADIĞINIZ İÇ İNCE BİR ŞEKİLDE KESTİĞİMİZ YUFKAYA SERİLİR VE GÜL ŞEKLİNDE SARILIR.
  • ÜZERİNE SIVIYAĞ VE YOĞURT KARIŞIMI SÜRÜLÜP VE FIRINLANIR.
  • KIZARINCA ETSUYU DÖKÜLR VE FIRINDA ÇEKİNCEYE KADAR PİŞRİLİR.
  • ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT VE SALÇALI SOS İLE SERVİS YAPILIR.

HERKESE HAYIRLI VE BEREKETLİ SOFRALAR DİLİYORUM

6 Eylül 2009 Pazar

KIYMALI ZARF BÖREĞİ



BUGÜNKÜ TARİFİM FARKLI BİR BÖREK.YAPIMI ZOR GÖRÜNSEDE ASLINDA ÇOK KOLAY.DAHA ÖNCE MANTARLISINI YAPMIŞTIM.
KIYMALI ZARF BÖREĞİ
  • ÖNCE KIYMA VE SOĞANDAN OLUŞAN İÇ HARCIMIZI KAVURUYORUZ.
  • SIVIYAĞ VE SU İLE BİR KARIŞIM HAZIRLIYORUZ.
  • YUFKAYI ZEMİNE SERİYORUZ.
  • RESİMDEKİ GİBİ KATLIYORUZ.
  • ÜZERİNE YUMURTA VE YOĞURT SÜRÜP FIRINLIYORUZ.
  • ÜSTÜ KIZARMAYA BAŞLAYINCA BIÇAKLA DÖRDE KESİP BOL KAŞAR RENDESİ KOYUYORUZ.
  • TEKRAR KAŞARLAR ERİYİP ÜSTÜ KIZRANA DEK FIRINDA PİŞRİYORUZ.

AFİYETLER OLSUN.

4 Eylül 2009 Cuma

MANTAR SALATASI VE HAVUÇLU PATATES TOPLARI


HERKESLERE HAYIRLI CUMALAR EFENDİM.ALLAH'IN İZNİYLE MÜBAREK RAMAZANI YARILADIK.BUGÜNKÜ TARİFLERİM EN SON AİLE İFTARINDAN.
AĞIR YEMEKLERİN YANINDA BU TÜR HAFİF LEZZETLER BENİM GİBİ YEMESİNE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER İÇİN İYİ OLUYOR.
MANTARLI SALATA
MALZEMELER:
  • 2PAKET MANTAR
  • 6 ADET KÖZLENMİŞ BİBER
  • 1O ADET KORNİŞON TURŞU
  • 1 HAŞLANMIŞ HAVUÇ
  • MISIR
  • MAYDANOZ
  • 2 KAŞIK NAR EKŞİSİ
  • YARIM LİMON
  • TUZ VE SIVIYAĞ

YAPILIŞI:MANTARLARI DOĞRADIM VE SIVIYAĞDA İYİCE PİŞİRDİM.OLDUKÇA SU SALIYORLAR.ÇEKMESİNE GERK YOK.SÜZEREK KULLANIN.

BU MANTARLARA HAVUCU,KÖZ.BİBERİ.MISIRI,TURŞUYU,MAYDANOZU EKLEYİN.NAR EKŞİSİ LİMON TUZ VE YAĞINIDA KATIP İYİCE HARMANLAYIN.

HARİKA BİR LEZZET


HAVUÇLU PATATES TOPLARI




  • 5 ADET PATATESİ HAŞLAYIN.
  • İYİCE EZİN.
  • KARABİBER.AZ SIVIYAĞ VE TUZ İLE İYİCE YOĞURUN.
  • TOPLAR YAPIN.
  • SIVIYAĞDA RENDELEYİP SOTELEDİĞİNİZ HAVUCA BULAYIN BU TOPLARI.
  • ÜZERİNE YOĞURT VE MAYONEZDEN BİR SOS YAPIN.

HERKESE HAYIRLI İFTARLAR

3 Eylül 2009 Perşembe

İFTAR MENÜM VE KADAYIF SARMASI


BU AKŞAM MİSAFİRLERİM VARDI İFTARDA.MENÜMÜZDE
  • TARHANA ÇORBASI
  • ETLİ GÜVEÇ
  • PİLAV
  • SOSYETE MANTISI
  • MANTARLI SALATA
  • MEVSİM SALATASI
  • HAVUÇLU PATATES TOPLARI
  • KADAYIF SARMASI

KADAYIF SARMASI

MALZEMELER:

  • 500 GR ÇİĞ KADAYIF
  • 250 GR ERİMİŞ TEREYAĞI
  • CEVİZ

ŞERBETİ:

  • 4 SU BAR.SU
  • 4 SU BAR.ŞEKER
  • ÇEYREK LİMON

YAPILIŞI:ELİNİZE BİR ÇAY TABAĞI BÜYÜKLÜNDE KADAYIF ALIN.YAĞLAYIN.İÇİNE CEVİ KOYUP .DOLMA GİBİ SARIN.

KALAN YAĞI KADAYIFLARIN ÜZERİNE GEZDİRİN.

FIRINDA PİŞİRİN.

FIRINDAN ÇIKINCA SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜN.

MANTARLI SALATA


HAVUÇLU PATATES TOPLARI


SALATA



SOSYETE MANTISI




İFTAR SOFRAM




DİĞER TARİFLER İLERLEYEN GÜNLERDE.KALIN SAĞLIKLA


1 Eylül 2009 Salı

KADINBUDU KÖFTE VE PATATESLİ GÜL BÖREĞİ






DÜN AKŞAMKİ MENÜMÜZ VE ARARA TAZE FINDIK GÜZELİ KIZIM.MALUM BURDA FINDIK MEVSİMİ.KIZIMADA TOPLANMIŞ FINDIKLARI AYIKLAMAK DÜŞTÜ.
MENÜ
  • YAYLA ÇORBASI
  • KADINBUDU KÖFTE
  • ERİŞTE
  • PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
  • KABAK MÜCVER
  • MISIRUNLU TATLI
  • ÜZÜM -KAVUN

    KADINBUDU KÖFTE
  • benim tarifim çok çok basit.çünkü bizde köftede soğan sevilmiyor.
  • 300 gr kıyma .1 bardak haşlanmış prinç.1 dilim bayat ekmek ve tuz karabiberle köfteler hazırladım.
  • buzdolabında bir süre beklettim.
  • yumurtaya ve pane harcına buladım.
  • kızgın yağda kızarttım.
  • yanında farklılık olsun diye bu kez erişte yaptım.

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER:

  • 5 YUFKA
  • 1 ŞİŞE SODA
  • 2 YUMURTA
  • 1 BARDAK SIVIYAĞ

İÇİ İÇİN:HAŞLANIP KAVRULMUŞ PATATES

YAPILIŞI:yufka dörde bölünür.soda yumurta ve sıvıyağdan bir sos yapılır.yufkanın heryanına sürülür.

iç malzemesi koyulur ve gül şeklinde sarılır.

üzerine yumurta sarısı sürülür.

afiyetle yenilir.

herkese bereketli sofralar